Aatos Pokela - Tietoja

tietoa minusta

Olen Aatos Pokela, pohdiskelija ja elämästä nauttija.

Mekaanikko, maailmanmatkaaja ja muusikko. Kirjailija, mentori ja puhuja, mutta ennen kaikkea tavallinen ihminen, jolla on kyltymätön tiedonjano ja halu auttaa ihmisiä.

Minulle onnellisen elämän kolme peruspilaria ovat lämpö, ruoka ja rakkaus.

Minulla ei ole mitään koulutusta. Tietoni pohjautuvat itseopiskeluun, muiden ihmisten kuunteluun ja keskusteluihin. Videoihin, äänitteisiin sekä itsetutkiskeluun, havainnointiin ja ennen kaikkea oman elämäni tarjoamiin kokemuksiin.

Olen kokenut koulukiusaamista ja syrjimistä, olen käynyt läpi masennuskausia ja avioeron. Olen etsinyt tietäni ja matkustanut paljon. Olen pyrkinyt pysymään aina positiivisena. Olen kohdannut lukemattomia ihmisiä ympäri maailman ja vaihtanut elämän kokemuksia ja tarinoita.

Lukemalla ja tutkimalla eri lähteitä olen kerännyt vaikutteita ja oppia sekä ymmärrystä muun muassa kristinuskosta, buddhalaisuudesta, tieteestä, reikistä, ravinnosta, joogasta, meditaatiosta, hengityksestä, bisneksestä, pörssikaupasta, minimalismista, psykoterapiasta, hyvinvointivalmennuksesta, väreistä, musiikista ja ennen kaikkea luonnosta ja sen energioista. Lukemattomat keskustelut vaimoni kanssa ovat vieneet meitä vauhdilla eteenpäin henkisen kasvun ja viisauden tiellä.

Kirjoituksissani esittämäni asiat ovat minulle itselleni sen hetkinen totuus ja pohjautuvat sen hetkiseen elämänkatsomukseen ja tietouteeni. Tulevaisuus näyttää ovatko ne oikein vai väärin ja olenko myöhemmin samaa mieltä.

Haluan olla ja pysyä lähellä tavallisia ihmisiä ja kertoa sen, että ei tarvitse olla psykoterapeutti ja opiskella paljon, jotta voi auttaa oman elämänsä tärkeintä ihmistä, itseään. Jokaisella on taito siihen.

Keskustelukumppani on kuitenkin hyvä olla jokaisella, koska kun asioita käy läpi vain itsensä kanssa, näkökannat ovat usein yksipuolisia ja eivät kehity ajatuksina samoin kuin vuorovaikutuksessa toisen ihmisen kanssa.

Itsensä ja oman mielen kehittäminen on tärkeintä jokaisen omassa elämässä. Oppia katsomaan omaa vajavaisuutta ja virheellisyyttä. Oppia ja kehittyä paremmaksi ihmiseksi. Siihen ei tarvitse tutkintoa, eikä siihen ole tutkintoa. Siihen tarvitsee vain läsnäoloa ja rohkeutta kohdata omat sisäiset asiat, ajatukset ja ongelmat.

Kun oppii itsestä ja kehittyy, osaa myös tarjota enemmän rakkautta ympärillä oleville.

Jokainen sana ja oivallus, joka avaa ihmisen mieltä, tekee maailmasta paremman.

 

Kiitos, kun tulit lukemaan ajatuksiani.

http://aatospokela.com/wp-content/uploads/2020/10/cropped-ap-logo.jpg